Grytnes Elektriske AS

Spar miljøet med et smarthus

Norge kan skilte med et veldig lavt CO2-utslipp knyttet til strømmen vi bruker, men vi kan alltid kutte i utslippene. Her er noen av miljøgevinstene med et smarthus.

Derfor får du Enova-støtte

Når Enova støtter en smarthuspakke som ELKO Smart Strømsparer, er det ikke fordi de unner deg å kutte strømregningen og øke komforten i boligen. Motivet er selvfølgelig redusert forbruk av strøm, og det oppnår du med en slik pakke.

I 2022 var utslippet av CO2-ekvivalenter på 19 gram per kilowattime*. Dette er lavt sammenlignet med resten av EU, men det er i seg selv ingen grunn til å fyre for kråka.

*Kilde: NVE

Behagelig temperatur på badet er viktig for komforten, men senking utenfor brukstiden kan gjøre mye for strømforbruket. Foto: ELKO

Mindre forbruk gir mindre utslipp

Et smarthus vil kunne kutte mye av strømforbruket ditt kun ved å bruke strømmen smartere. Eksempelvis kan det sørge for at panelovnene hviler mens du lufter, og at solskjermingen jobber på lag med ventilasjonsanlegget. Det kan også dempe varmekilder og skru av belysning når det ikke er bruk for lys og varme.

Hver kilowattime spart er ikke bare bra for lommeboka, det sørger også for mindre utslipp av CO2.

ELKO Smart Strømsparer

Med ELKO Smart Strømsparer kan du fordele strømforbruket ditt på en smart og effektiv måte - tilpasset ulike tidspunkter på døgnet.

  1. Full oversikt over strømforbruk
  2. Reduser strømkostnader
  3. Få støtte fra Enova

Smartere forbruk gir lavere belastning

Du har helt sikkert åpnet et brev der du kan lese at nettleien stiger på grunn av økt behov for vedlikehold og utbedring. Dette skyldes at norske husstander har et mye større strømbehov i dag enn for bare 20 år siden, og det gir igjen en belastning som strømnettet ikke tåler – i hvert fall ikke godt nok.

For å hindre at vi bruker mye strøm samtidig, har nettleier en modell som straffer deg hvis du konsentrerer strømforbruket. Legger du til at det gjerne er mellom 16.00 og 21.00 det meste skal skje på hjemmebane, blir det en vrien øvelse å manuelt skulle fordele strømforbruket.

ELKO Smart Strømsparer er utviklet for å ta blant annet denne jobben for deg. Smartere forbruk gir lavere belasting på strømnettet, som igjen gir mindre behov for reparasjoner og vedlikehold. Bra for deg, og bra for miljøet.

Smarthuset styrer forbruket slik at du unngår de mest belastende toppene gjennom døgnet. Foto: ELKO

Vi garanterer trygg avfallshåndtering

Når våre elektrikere er på besøk for å bytte ut gamle brytere og stikkontakter, kan du være trygg på at alt avfall blir håndtert og sortert i tråd med våre regler om gjenbruk og gjenvinning.

Ta et grønt valg for boligen din (eller hytta), og installer ELKO Smart Strømsparer med hjelp fra en av våre elektrikere. 

ELKO Smart Strømsparer-brosjyre

Last ned brosjyre

Vi har oppsummert og samlet det viktigste du trenger å vite om fordelene med ELKO Smart Strømsparer – for deg som foretrekker å foretrekker å bla i en klassisk brosjyre.

Gjør en investering for miljøet

Vi kommer hjem til deg med ELKO Smart Strømsparer, og hjelper deg med montering og programmering.